ERR_ABORTED on load url or reload page.

Post Reply
igor666
Posts: 29
Joined: Fri Feb 08, 2019 1:25 pm

ERR_ABORTED on load url or reload page.

Post by igor666 » Mon Jun 29, 2020 8:48 am

Good day. Please help with such a problem, maybe you will come across some thought. Not long ago, such a problem began, if I quickly switch from one page / site to another, then instead of loading I get an error ERR_ABORTED. The same thing happens if you reload the page quickly 2-3 times. Judging by the logs from the developer's tool, there is a feeling that the previous page does not stop loading, but at the same time as loading a new page, it makes some kind of request, which as a result causes an ERR_ABORTED error.
On the attached file the log of the developer's tool, I download the site vivu.ru 2 times within a second, the first download is normal, and the second I get an error. According to the logs, there are a lot of canceled requests, although I do not cancel anything programmatically.
If I get the download to the end, then the second download goes fine, and if I call it quickly, I get an error.

Libcef version 78.3.9.0
Global settings are:
GlobalCEFApp.AcceptLanguageList := 'ru-RU,ru;q=0.9,en-US;q=0.8,en;q=0.7';
GlobalCEFApp.Locale := 'ru';
GlobalCEFApp.CheckDevToolsResources := false;
GlobalCEFApp.CheckCEFFiles := false;
GlobalCEFApp.EnableMediaStream := false;
GlobalCEFApp.EnableSpeechInput := false;
GlobalCEFApp.MuteAudio := true;
GlobalCEFApp.ResourcesDirPath := 'ceflib';
GlobalCEFApp.FrameworkDirPath := 'ceflib';
GlobalCEFApp.Cache := 'cache';
GlobalCEFApp.LocalesDirPath := 'ceflib\locales';
GlobalCEFApp.CustomFlashPath := 'libraries';
GlobalCEFApp.DeleteCache := true;
GlobalCEFApp.FlashEnabled := true;
GlobalCEFApp.DisableJavascriptCloseWindows := true;

Can you tell me which way to look, thanks a lot.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
salvadordf
Posts: 2412
Joined: Thu Feb 02, 2017 12:24 pm
Location: Spain
Contact:

Re: ERR_ABORTED on load url or reload page.

Post by salvadordf » Tue Jun 30, 2020 7:02 am

Try this :

Code: Select all

GlobalCEFApp.DisableSiteIsolationTrials := True;
It could also be a vivu.ru setting to block some browsers, IPs or geographic locations from visiting that site.
Try using an anonymous proxy to see the results.

igor666
Posts: 29
Joined: Fri Feb 08, 2019 1:25 pm

Re: ERR_ABORTED on load url or reload page.

Post by igor666 » Tue Jun 30, 2020 8:18 am

Strange, but if the site is downloaded first, it loads without problems, it doesn’t block anything. By the way, I managed to reproduce this error in the MiniBrowser example. For example, when starting MiniBrowser, I installed the site http://futsal.sumy.ua/, and by clicking on the button I installed the site vivu.ru. The first site has not yet fully loaded, click on the button and get an error with the -3 code (err_aborted). And if you wait for the futsal.sumy.ua website to fully load, and then click on the vivu.ru download button, then the latter loads and there is no error.
I apologize for the links, this is not an advertisement, it’s easy to catch this problem on them. This is not the only site that behaves in such a way, I've met many of them.

Code: Select all

GlobalCEFApp.DisableSiteIsolationTrials: = True;
it doesn’t help, initially I caught this glitch with it, I thought that because of this setting, but as it turned out, the effect is the same with it and without it.

igor666
Posts: 29
Joined: Fri Feb 08, 2019 1:25 pm

Re: ERR_ABORTED on load url or reload page.

Post by igor666 » Tue Jun 30, 2020 1:30 pm

I apologize, the brain is already boiling :). Not so simple with this error. Often I got it because I installed the onLoadError handler to show the error in the browser,

Code: Select all

Chromium1.LoadString (errorText, frame);
and apparently this line did not allow the site to load further. But when I did as in the example with the condition

Code: Select all

if (errorCode = ERR_ABORTED) then exit;
I can’t catch the error on my computer, all sites are loading. But for some users, periodically, when switching from site to site, a clean white page appears that is caused by an err_aborted error, simply because of the condition above, the error text does not appear in the browser. It feels like some page loading behavior depends on the computer. I rack my brains further.

igor666
Posts: 29
Joined: Fri Feb 08, 2019 1:25 pm

Re: ERR_ABORTED on load url or reload page.

Post by igor666 » Fri Jul 03, 2020 2:05 pm

I figured out what the problem was. I have 2 frames in the program, the first page loads, the code of which contains instructions for loading the second. In the onLoadStart event of the first frame, I did LoadURL (about: blank) in the second frame. And in the onLoadEnd event, we send a SendRendererMessage message to parse the code of the first frame, we find what needs to be loaded in the second and loaded. So it looks like this LoadURL (about: blank) in the omLoadStart event sometimes fires later than parsing after the onLoadEnd event and it "interrupted" the load. As soon as I removed the about: blank download, it still works without failures.
A question is not on this topic, can you tell me. I use in the subprocess program that is 2 exe files. So here are the type settings

Code: Select all

GlobalCEFApp.AcceptLanguageList: = ACCEPT_LANGUAGE_LIST;
GlobalCEFApp.Locale: = LOCALE;
GlobalCEFApp.DisableSiteIsolationTrials: = true;
etc...
GlobalCEFApp.OnProcessMessageReceived := GlobalCEFApp_OnProcessMessageReceived;
GlobalCEFApp.OnWebKitInitialized := GlobalCEFApp_OnWebKitInitialized;
Do you need to register in both files or is it enough in only one? Why I ask, when did I register the code

Code: Select all

GlobalCEFApp.OnProcessMessageReceived: = GlobalCEFApp_OnProcessMessageReceived;
GlobalCEFApp.OnWebKitInitialized: = GlobalCEFApp_OnWebKitInitialized;
in both files, the program began to behave somehow strangely to produce errors and sometimes it closed itself. After I left this code only in the subprocess file, it began to work fine. The examples seem to say that you need to write the same thing in both files, but it doesn’t work for me or maybe I didn’t understand :).
Thanks.

Post Reply